Delen

Meer nieuws

ONS Prinsjesdagspecial 2020
18 september 2020
Vraag tijdig compensatie transitievergoeding aan bij ontslag na 2 jaar ziekte
16 september 2020
Zorg voor tijdige aangifte en betaling verhuurderheffing 2020
16 september 2020
Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btw
04 september 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Zorg voor een zakelijke borgstellingsvergoeding

Zorg voor een zakelijke borgstellingsvergoeding

Je kunt borg staan voor de kredieten van je bv. Je sluit dan een borgstellingsovereenkomst met je bv. Gaat jouw bv failliet? Dan klopt de bank bij jou als borg aan.

Nadat je de schuld van je bv hebt betaald, krijg je een zogenaamde regresvordering op je bv. Omdat je bv failliet is, wil je deze vordering afwaarderen en je borgstellingsverlies aftrekken. Wees ervan bewust dat dit alleen kan als je een zakelijke borgstellingsovereenkomst met je bv hebt gesloten.

Dat wil zeggen dat een onafhankelijke derde onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden ook borg zou staan voor jouw bv. Een van de voorwaarden waaruit de zakelijkheid blijkt, is de borgstellingsvergoeding. Dit moet een redelijke vergoeding zijn voor het risico dat je loopt als borgsteller, ofwel de vergoeding die een onafhankelijke derde zou eisen als hij/zij hetzelfde risico zou lopen.

Wil je borg staan voor een lening van je bv? Zorg er dan voor dat je een zakelijke borgstellingsvergoeding opneemt in de borgstellingsovereenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *