Delen

Meer nieuws

Invulling geven aan de inspanningsverplichting scholing bij NOW 2.0
04 augustus 2020
Eenmalige tegemoetkoming voor amateursportorganisaties
04 augustus 2020
Vraag subsidie aan voor praktijk- en werkleerplaatsen
29 juli 2020
Bijzonder uitstel loopt af: gespreid terugbetalen uitgestelde belasting
22 juli 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Voor vorming fiscale coronareserve geldt geen zwaardere bewijslast

Voor vorming fiscale coronareserve geldt geen zwaardere bewijslast

Verwacht je bv dit jaar een verlies vanwege de coronacrisis? Dan mag je in de aangifte Vpb 2019 een zogenoemde fiscale coronareserve vormen. De dotatie aan deze reserve mag niet hoger zijn dan het te verwachten ‘coronagerelateerd verlies’ in het boekjaar 2020.

De dotatie bedraagt echter maximaal de winst over het boekjaar 2019, zonder rekening te houden met de coronareserve. Deze reserve wordt in het boekjaar 2020 weer volledig in de winst opgenomen. Vanzelfsprekend kan het door jou te verwachten ‘coronagerelateerd verlies’ slechts een schatting zijn. Staatssecretaris Vijlbrief heeft onlangs aangegeven dat een (achteraf te constateren) te hoge inschatting van de coronareserve niet leidt tot een onjuiste aangifte. Over het jaar 2019 vindt er dan ook geen correctie plaats. De coronareserve valt weer vrij in de winst van het boekjaar 2020.

Was je schatting te hoog, dan zal je BV over 2020 meer vennootschapsbelasting verschuldigd zijn. Was je schatting te laag, dan leidt dit tot een extra verlies in 2020. Dit verlies kan dan weer middels carry-back worden verrekend met de winst over 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *