Delen

Meer nieuws

Anticipeer op hoger tarief overdrachtsbelasting bij aankoop tweede woning
24 november 2020
Tijdig aanmelden must voor deelname aan KOR per 1 januari 2021
24 november 2020
Spreiden investeringen voor meer KIA
17 november 2020
Start aanvraag voorschot NOW 3.0 eerste tijdvak
17 november 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Verplicht inschrijven bij UBO-register

Verplicht inschrijven bij UBO-register

Als bestuurder moet je vanaf 27 september 2020 jouw organisatie(s) verplicht inschrijven in het UBO-register. Vanaf deze datum kun je ook zelf het UBO-register raadplegen. UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Het UBO-register is onderdeel van een Europese richtlijn tegen criminaliteit, zoals witwassen.

Moet ik ook een UBO inschrijven?
Voor een groot aantal organisaties is het verplicht om een UBO in te schrijven. Dat geldt voor o.a. alle (niet-beursgenoteerde) bv’s en nv’s en stichtingen. Voor een volledige lijst van alle rechtsvormen zie website Rijksoverheid. Het geldt niet voor eenmanszaken.

Heb je een bestaande organisatie?
De KvK heeft een brief gestuurd aan alle opgaveplichtige organisaties die in het Handelsregister staan. Je hebt tot 27 maart 2022 de tijd om opgave te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een UBO inschrijven kan via een UBO-opgave via www.kvk.nl/ubo. Alleen de tekenbevoegden binnen je organisatie mogen UBO’s inschrijven. Heb je meerdere organisaties? Dan moet je per organisatie UBO-opgave doen.

Ga je een nieuwe organisatie starten?
Je schrijft je startende organisatie en de UBO’s in tijdens het registratieproces aan de balie, of bij de notaris. Daarbij gebruik je UBO-formulieren.

Meer weten?
Bekijk de website van de Rijksoverheid via www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/financiele-sector/ubo-register of neem contact op met ONS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *