Delen

Meer nieuws

Controleer definitieve LIV/LKV-beschikkingen 2020
27 juli 2021
Loket opent voor aanvragen NOW
27 juli 2021
ODV-kapitaal extern onderbrengen: let op AOW-leeftijd
20 juli 2021
Start aanvraagtermijn vaststelling TVL Q1
20 juli 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Urencriterium: vanaf 1 juli weer uren bijhouden

Urencriterium: vanaf 1 juli weer uren bijhouden

Je komt in aanmerking voor allerlei ondernemersfaciliteiten, zoals de zelfstandigenaftrek, als je voldoet aan het urencriterium. Dit wil zeggen dat je aannemelijk kunt maken dat je ten minste 1.225 uren per jaar (24 uur per week) aan werkzaamheden voor je onderneming hebt besteed.

In het eerste halfjaar van 2021 geldt een versoepeling van dit criterium in verband met de coronapandemie. Je werd geacht ten minste 24 uren per week aan je onderneming te hebben besteed, ook als dat feitelijk niet zo was. Deze versoepeling wordt na 30 juni 2021 niet verder verlengd. Het kabinet vindt een verlenging niet nodig in het licht van de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Vanaf 1 juli a.s. tellen alleen de daadwerkelijk aan de onderneming bestede uren weer mee voor het urencriterium.

Tip: Uren die je besteedt aan de kernactiviteiten van je onderneming tellen natuurlijk mee voor het urencriterium. Maar denk daarnaast ook aan reistijd en tijd besteed aan acquisitie en het bijwonen van netwerkbijeenkomsten en andere werkzaamheden die (in)direct gericht zijn op de zakelijke belangen van je onderneming. Hetzelfde geldt voor de zakelijk verrichte activiteiten die niet direct toerekenbaar zijn aan opdrachten. Het is verstandig om de uren regelmatig (dagelijks/wekelijks) te noteren. Het achteraf opstellen wordt vaak afgeschoten, omdat de informatie niet gedetailleerd genoeg is en de uren daardoor niet controleerbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *