Delen

Meer nieuws

ONS Startpunt 2021
19 januari 2021
Doe tijdig opgave uitbetaalde bedragen aan derden
19 januari 2021
Voorkom bijbetalen vennootschapsbelasting met belastingrente
19 januari 2021
Laat voorlopige aanslag of teruggaaf controleren
12 januari 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Tijdig aanmelden must voor deelname aan KOR per 1 januari 2021

Tijdig aanmelden must voor deelname aan KOR per 1 januari 2021

Verwacht je dat je jaaromzet de komende jaren onder de € 20.000 blijft? Dan kan het interessant zijn om je aan te melden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Je bent dan vrijgesteld van btw en je hebt minder administratieve verplichtingen.

Zo hoef je geen btw-aangifte meer te doen. Deelname aan de KOR kan voordelig zijn als je jaarlijks btw moet betalen of als je afnemers de btw niet in aftrek kunnen brengen. De vrijstelling maakt je producten of diensten voor hen dan in beginsel goedkoper.

Krijg je jaarlijks btw terug of kunnen je afnemers de btw in aftrek brengen? Dan is deelname meestal niet interessant. Dat geldt ook als je omzet ieder jaar sterk wisselt en je niet zeker bent dat je omzet onder de drempel van € 20.000 blijft. Zodra je omzet in een kalenderjaar namelijk boven de € 20.000 komt, vervalt de KOR en kun je 3 jaar lang niet meer deelnemen.

Om per 1 januari 2021 deel te nemen aan de KOR, moet je aanmelding uiterlijk 3 december a.s. binnen zijn bij de Belastingdienst. Laat je bij je afwegingen adviseren door een btw-adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *