Delen

Meer nieuws

Tijd dringt voor aanvraag Brexit tegemoetkoming voor gemaakte kosten
21 maart 2023
Doe tijdig suppletieaangifte en voorkom belastingrente
21 maart 2023
TEK-aanvraagloket open op 21 maart 2023
20 maart 2023
Loket open SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb
07 maart 2023


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > TEK-regeling gewijzigd

TEK-regeling gewijzigd

Er zijn enkele wijzigingen bekendgemaakt in de regeling voor de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Het voorschotpercentage van de maximale vergoeding is verlaagd van 60% naar 50%. Door de instabiele energieprijzen, is het niet vanzelfsprekend dat die hoog blijven.

Door het voorschot te verlagen wordt voorkomen dat je een hoger voorschot krijgt dan de definitieve subsidie, waardoor je later (een deel van) het voorschot moet terugbetalen. Daarnaast zijn de definitieve modelprijzen 2022 vastgesteld op € 2,41 per m3 gas en op € 0,59 per kWh elektriciteit.

De RVO berekent hiermee of je voldoet aan de energie-intensiteitseis van 7%. Nadat de Europese Commissie (EC) de definitieve TEK-regeling heeft goedgekeurd, gaat het aanvraagloket open. De RVO verwacht dit nog dit eerste kwartaal zal gebeuren. Je kunt dan aanvragen indienen met terugwerkende kracht tot 1 november 2022. De TEK-regeling loopt tot en met 31 december 2023.

Tip: Voordat je een aanvraag indient, kun je berekenen of je voldoet aan de energie-intensiteitseis. Je maakt de berekening met behulp van de definitieve modelprijzen, de omzet en jouw werkelijk energieverbruik aan de hand van rekenvoorbeelden op de website van de RVO.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de TEK-regeling? Meld je dan aan bij Houd me op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *