Meer blogs


Naar archief >

Delen

U bevindt zich hier: Trending > Blog > Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Ben je werkgever in midden- en kleinbedrijf? Wil je meegaan met de ontwikkelingen in jouw sector? Er is een nieuwe stimuleringsregeling waarbij de overheid subsidie beschikbaar stelt voor het leren en ontwikkelen op de werkvloer. Vanuit deze SLIM-regeling kun je als mkb-ondernemer in maart of september 2020 een subsidieaanvraag indienen tot € 25.000.

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden up to date houden tijdens hun werkende leven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. De Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb moet hier verandering in brengen.

Voor wie geldt de regeling?
Wil je investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers? De Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) is bedoeld voor drie groepen:

  • individuele mkb-ondernemingen
  • samenwerkingsverbanden in het mkb
  • grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie

Waar kun je een subsidie voor aanvragen?
De subsidie is voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Zoals het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming, het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor werkenden in de onderneming, vaardigheden van werknemers up te date te houden of een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken. Maar bijvoorbeeld ook voor een tegemoetkoming in de kosten om werknemers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. De begeleidingskosten van een werkgever worden vergoedt in het derde leerwegtraject, bijvoorbeeld door maatwerktrajecten voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of die een carrièreswitch willen maken.

Subsidie aanvragen?
Je kunt van 2 maart 14.00 uur t/m 31 maart 17.00 uur de subsidie aan te vragen in het eerste tijdvak. Het 2e tijdvak loopt van 1 september 9.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur. Voor meer informatie of het indienen van een aanvraag zie www.slimwerkgeven.nl of neem contact op met ONS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *