Delen

Meer nieuws

Verkeershinder i.v.m. groot onderhoud
05 juli 2019
Minimumloon verhoogd per 1 juli 2019
29 mei 2019
ONS start pilot met ZOEVER e-bike
08 januari 2019
ONS Eindejaarstips 2018
27 november 2018


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > ONS Eindejaarstips 2018

ONS Eindejaarstips 2018

Wat gaat er wijzigen vanaf 2019? Ben je goed voorbereid op het nieuwe jaar? En wil je dit jaar nog voordeel behalen? In ONS Eindejaarsbericht 2018 hebben wij een aantal belangrijke thema’s voor je op een rij gezet. 

Door ONS uitgelicht:

1. Verhoging btw van 6% naar 9%
De verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% heeft voor iedereen gevolgen. Als ondernemer moet je je administratie hierop aanpassen en als particulier worden je boodschappen duurder. Ook ga je meer betalen voor veel diensten, zoals de kapper, de schilder en de fietsenmaker. In ‘ONS Eindejaarsbericht’ lees je welke goederen en diensten duurder worden en wat je kunt doen om hierop te anticiperen. Zie pagina’s 3 en 20.

2. De maatregelen tegen veel lenen bij de bv
Het kabinet heeft aangekondigd dat er volgend voorjaar nieuwe wetgeving komt om het lenen bij de eigen bv te beperken. Op pagina 7 lees je wat dit inhoudt en wat je nu al kunt doen om de schade te beperken.

3. Hogere bijtelling voor de elektrische auto
In 2017 bij de Belastingplannen 2018 is al besloten dat de bijtelling voor het rijden in een elektrische auto in 2019 wordt verhoogd als de auto meer dan € 50.000 kost. Op pagina 10 lees je wat de verhoging inhoudt en wat je dit jaar nog kunt doen om te zorgen dat je langer kunt rijden in een nul-emissieauto met een lagere bijtelling.

4. Actiepunten omtrent de eigen woning
Rond de eigen woning is er ieder jaar wel iets waarop je alert moet zijn. Denk aan de hypotheekrenteaftrek en het schenken voor de eigen woning. We attenderen je op een aantal zaken die je in voorkomende gevallen even moet controleren om te voorkomen dat je per abuis rente aftrekt waarop je geen recht hebt of een vrijstelling misloopt. Zie pagina’s 16/17 en 19/20.

5. Actiepunten omtrent uw box-3-vermogen
Er is dit jaar veel te doen geweest over de box-3-heffing naar aanleiding van de vele gerechtelijke procedures die ertegen zijn geweest. In ‘ONS Eindejaarsbericht’ lees je naast de wijzigingen per 1 januari 2019 ook wat je kunt doen om de box-3-heffing te beperken.

In ONS Eindejaarsbericht 2018 lees je het volledige overzicht. De actiepunten zijn onderverdeeld in: de ondernemer, werkgevers en werknemers, de DGA en alle belastingbetalers.

Werkgever? Bekijk dan ook ‘Werkgevers: wijzigingen 2019’ >

Heb je nog vragen?
Neem gerust contact op met ONS, zodat we je verder kunnen helpen. Bel ONS op (026) 325 54 41.

Disclaimer: In deze nieuwsbrief is de stand van zaken in wet- en regelgeving tot 23 november 2018 verwerkt. Hoewel ten aanzien van de inhoud de uiterste zorg is nagestreefd, kan niet volledig worden ingestaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Deswege wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *