Als je organisatie groeit
weet iemand welke nieuwe vragen opdoemen

Help! Mijn onderneming groeit.

Een groeiende onderneming is een blijde aangelegenheid. Misschien ben je op het punt waarvan je ooit droomde. Misschien groeit het buiten verwachtingen. Eigenlijk is het een bevestiging van een goed ingeslagen weg. Helaas staat het hollen je waarschijnlijk nader dan het even stilstaan met trots.

Het biedt een schrale troost dat je niet de enige bent. Een groeifase doorloopt geen organisatie zonder slag of stoot. Er moeten beslissingen gemaakt worden, verantwoordelijkheden worden verlegd en passende automatisering en personeelsleden worden aangetrokken. Benieuwd waar andere ondernemers mee worstelen?

1. Van matroos tot stuurman.

Sommige DGA’s begonnen de onderneming als doener en moeten gaandeweg hun focus verleggen naar de aansturing van anderen. Het steeds minder werken met de dienst of het product, kan zwaar vallen.

2. Het delen van beslissingen. 

Als er gefinancierd vermogen in de organisatie komt, krijgen investeerders een vinger in de pap. Er moet gerapporteerd worden en bij sommige beslissingen moeten anderen worden geraadpleegd. Voor een ondernemer die gewend was, alle beslissingen zelf te nemen, kan dat wennen zijn.

Maak het jezelf makkelijk

Is comfortabel groeien utopisch? Misschien, maar een hecht contact met een alerte adviseur zorgt voor focus, scherpte, duiding en daarmee comfort. Juist als er zoveel speelt, mogen prioriteiten niet over het hoofd gezien worden. ONS biedt een controllersfunctie, helpt bij het uitvoeren van loonafspraken, het vastleggen van mutaties, bewaakt je contractpositie en zorgt voor tijdige rapportages. Het inzicht dat we bieden maakt het nemen van gefundeerde beslissingen makkelijker.

Dit kun je van ONS verwachten

In tijden van groei waarderen onze klanten ONS het meest vanwege:

1. Een vlijmscherpe liquiditeitsbegroting.
Sterk wisselende inkomsten en uitgaven leveren geen problemen op als er inzicht is vanuit een zonneklare liquiditeitsbegroting.

2. Het toevoegen van waarde aan financiële gegevens.
Soms spreken cijfers voor zich, maar vaak geven ze een vertekend beeld. Aan ONS de taak om de cijfers te duiden.

3. Beseffen dat ’t mensenwerk is.
Dit raakt onze kern. We staan stil bij de mens achter de onderneming en investeren in relaties, zodat we in elke fase van de onderneming begrijpen welke behoefte of ondersteuning nodig is. Onze diensten zijn gelijk, maar onze dienstverlening is voor iedereen anders.

Meer weten over groeien en investeren?

Neem contact op met Gert van der Vliet via 026 – 325 54 41. Al jarenlang begeleid Gert ondernemers, zowel bij profit als non-profitorganisaties (MKB, maar ook beursgenoteerd). Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames, maar ook motivator bij clean-tech start-ups, zoals het Greenhouse op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem en het Wageningen University & Research centre (WUR). ‘Als je het eenvoudig houdt in je hoofd, is eigenlijk alles mogelijk’.

linkedIn
Email