Delen

Meer nieuws

Corona en contractuele verplichtingen: overmacht als oplossing?
31 maart 2020
Tijdelijk extra bijstand voor zelfstandigen tijdens coronacrisis
31 maart 2020
€ 4.000 tegemoetkoming voor ondernemers getroffen sectoren
28 maart 2020
Coronavirus: steunmaatregelen door de overheid
25 maart 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Noodregeling vervangt werktijdverkorting

Noodregeling vervangt werktijdverkorting

Je kunt geen werktijdverkorting meer aanvragen. Daarvoor in de plaats komt de nieuwe ‘Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)’. Aanvragen voor werktijdverkorting die al zijn ingediend maar nog niet zijn afgehandeld, worden meegenomen in de nieuwe NOW.

Je kunt van de nieuwe regeling gebruikmaken als je een omzetverlies verwacht van tenminste 20%. In dat geval kun je bij het UWV voor een periode van 3 maanden (met een eenmalige verlenging van nog eens 3 maanden) een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies. Het UWV betaalt een voorschot van 80% van de gevraagde tegemoetkoming. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan deze regeling.

Zo mag je in de subsidieperiode geen medewerkers (in beginsel ook flexibele krachten) ontslaan om bedrijfseconomische redenen en ook moet je 100% loon doorbetalen. Voor grote aanvragen boven een nog nader te bepalen omvang van de tegemoetkoming is een accountantsverklaring vereist. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen voor het omzetverlies dat je bedrijf lijdt vanaf 1 maart 2020. De nieuwe regeling wordt zo spoedig mogelijk opengesteld.

Bekijk ook: Coronavirus: steunmaatregelen door de overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *