Delen

Meer nieuws

ONS Startpunt 2021
19 januari 2021
Doe tijdig opgave uitbetaalde bedragen aan derden
19 januari 2021
Voorkom bijbetalen vennootschapsbelasting met belastingrente
19 januari 2021
Laat voorlopige aanslag of teruggaaf controleren
12 januari 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Laat voorlopige aanslag of teruggaaf controleren

Laat voorlopige aanslag of teruggaaf controleren

Heb je inkomsten waarover geen loonheffing wordt ingehouden en je pas achteraf inkomstenbelasting moet betalen? Dan kun je een voorlopige aanslag aanvragen, zodat je de verschuldigde inkomstenbelasting gespreid over het jaar alvast betaalt.

Heb je aftrekposten waarmee bij de vaststelling van de aanslag inkomstenbelasting rekening gehouden moet worden? In dat geval kunt je alvast om een voorlopige teruggaaf vragen, zodat je de teruggaaf alvast krijgt in maandelijkse termijnen in de loop van het jaar. In beide gevallen vindt de eindafrekening met de Belastingdienst plaats na afloop van het jaar, wanneer je de aangifte inkomstenbelasting hebt ingediend.

Als je dan te weinig inkomstenbelasting hebt betaald of juist te veel teruggaaf hebt gehad, dan moet je die belasting alsnog betalen. Als je een wijziging in je inkomen – bijvoorbeeld door de coronacrisis – verwacht of in je aftrekposten of privéomstandigheden? Laat dan je voorlopige aanslag of teruggaaf 2021 controleren en zo nodig aanpassen. Dat voorkomt een betaling achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *