Delen

Meer nieuws

Tijdig aanmelden voor KOR per 1 januari 2022
25 november 2021
Nieuw aanvraagformulier voor deskundigenoordeel
25 november 2021
Partner-fiscalist Paul Willemsen met pensioen
25 november 2021
ONS Eindejaarsbericht 2021
23 november 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > ONS Eindejaarsbericht 2021

ONS Eindejaarsbericht 2021

Wat wijzigt er vanaf 2022? Ben je goed voorbereid op het nieuwe jaar? Wil je dit jaar nog voordeel behalen? In ONS Eindejaarsbericht 2021 hebben wij een aantal belangrijke thema’s voor je op een rij gezet, inclusief handige checklist. De actiepunten zijn onderverdeeld in: de ondernemer, werkgevers en werknemers, de DGA en alle belastingbetalers. 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ONS.

Ga naar de uitgebreide ONS Eindejaartips 2021 >

Door ONS uitgelicht:

1. Tijdig vaststelling TVL Q2 aanvragen
Als je TVL-subsidie hebt ontvangen in het tweede kwartaal van 2021 (Q2), dan moet je bij de RVO om vaststelling vragen van de definitieve TVL Q2. Hoe en wanneer moet je dit verzoek uiterlijk indienen? Ook informeren we je over een betalingsregeling mocht je TVL-subsidie moeten terugbetalen. Zie pagina 4.

2. Anticipeer op verlenging eerste tariefschijf in de vennootschapsbelasting 
Een bv betaalt volgend jaar waarschijnlijk minder vennootschapsbelasting over haar winst dan in 2021. Dat komt door de verlenging van de eerste tariefschijf, waarover de bv het lage Vpb-tarief betaalt. Hoe kun je daar zo optimaal mogelijk van profiteren? Zie pagina 8.

3. Samenloop reiskosten en thuiswerken  
De versoepeling van de vaste en onbelaste reiskostenvergoeding geldt alleen dit jaar nog. Vanaf 2022 geldt weer de oude regeling van voor de coronacrisis. Dan start ook de nieuwe gerichte vrijstelling voor de thuiswerkkosten. Maar hoe zit het als werknemers thuiswerken én op een vaste werkplek elders? Zie pagina 12.

4. Bereid je voor op gedifferentieerde premie Aof 
Volgend jaar wordt de premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) gedifferentieerd. Nu betaal je nog een basispremie die voor alle werkgevers gelijk is. In 2022 betalen kleine werkgevers minder premie dan grote werkgevers. Zie pagina 14.

5. Einde gunstige regels voor betaalpauze hypotheeklasten nadert 
Je kan nog tot 1 januari 2022 met je bank een betaalpauze overeenkomen, waarvoor soepele fiscale regels gelden voor de renteaftrek en de aflossingsplicht. Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Zie pagina 16.

6. Wacht met aankoop of lease elektrische personenauto 
Wil je van een auto op fossiele brandstof over gaan op een elektrische auto? Wacht daar dan nog even mee tot 2022. Dan ligt er namelijk een mooie subsidie voor je klaar. Wees er in januari wel snel bij, want de subsidiepot is razendsnel leeg. Zie pagina 18.

In ONS Eindejaarstips 2021 lees je het volledige overzicht.

Heb je nog vragen?
Neem gerust contact op met ONS, zodat we je verder kunnen helpen. Bel ONS op (026) 325 54 41.

Disclaimer: Hoewel ten aanzien van de inhoud de uiterste zorg is nagestreefd, kan niet volledig worden ingestaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Deswege wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *