Delen

Meer nieuws

Tijdig aanmelden voor KOR per 1 januari 2022
25 november 2021
Nieuw aanvraagformulier voor deskundigenoordeel
25 november 2021
Partner-fiscalist Paul Willemsen met pensioen
25 november 2021
ONS Eindejaarsbericht 2021
23 november 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Eigen bijdrage bij aankoop arbovoorziening thuiswerkplek

Eigen bijdrage bij aankoop arbovoorziening thuiswerkplek

In 2022 kun je – als het Prinsjesdagvoorstel wordt aangenomen – een onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2 per dag aan je werknemers betalen voor hun thuiswerkkosten. Maar je kunt nu al gebruikmaken van de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen, bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel en een ergonomisch bureau.

Op voorwaarde dat de arbovoorzieningen zijn gebaseerd op de verplichtingen die je hebt in de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit. In de Arbowet staat dat je geen bijdrage voor deze voorzieningen mag vragen aan je werknemers. Toch kun je deze gerichte vrijstelling toepassen als je werknemer kiest voor een duurdere uitvoering van de arbovoorziening en slechts een bijdrage uit zijn nettoloon betaalt voor de meerprijs. De Belastingdienst heeft dit bevestigd.

Tip: De gerichte vrijstelling is niet van toepassing als je de arbovoorziening volledig of gedeeltelijk uitruilt met het brutoloon in een cafetariaregeling. De werknemer betaalt dan immers een eigen bijdrage voor de voorziening. Maar kiest je werknemer voor een duurdere uitvoering van de arbovoorziening en wordt slechts de meerprijs uitgeruild met het brutoloon, dan mag dat wel. Je moet dan wel de vergoeding aanwijzen als eindheffingsloon en ten laste van je vrije ruimte brengen. De gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen is immers in dit geval niet van toepassing op de meerprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *