Delen

Meer nieuws

Aanvraagloket subsidie praktijkleren geopend
14 juni 2021
Urencriterium: vanaf 1 juli weer uren bijhouden
14 juni 2021
Coronavirus: update steunmaatregelen juni 2021
11 juni 2021
Laatste kans aanvraag 'Regeling bedrijvenschade coronarellen'
08 juni 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Deadline nadert voor veiligstellen lage WW-premie

Deadline nadert voor veiligstellen lage WW-premie

Sinds 1 januari 2020 wordt de hoogte van de WW-premie bepaald door de aard van het arbeidscontract. Je betaalt de lage premie (2,94%) bij een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, die geen oproepovereenkomst is. In de andere gevallen betaal je de hoge premie (7,94%).

Je mag de lage premie toepassen, als je de schriftelijke contracten voor werknemers die voor onbepaalde tijd in dienst zijn, bij de loonadministratie bewaart. Je mag hiervoor ook een aanvulling in de loonadministratie opnemen, waaruit blijkt dat sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst is. Deze aanvulling moet ondertekend zijn door jou en je werknemer.

Voor arbeidsovereenkomsten van werknemers die voor 1 januari jl. al bij je voor onbepaalde tijd in dienst waren, is – in verband met de coronacrisis – uitstel verleend om hieraan te voldoen. Dit uitstel eindigt op 1 juli 2020Voldoe je dan niet aan alle voorwaarden, maar wordt de arbeidsovereenkomst daarna wel voortgezet, dan ben je met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie verschuldigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *