Delen

Meer nieuws

Vraag vóór 1 november aanslag aan en verlaag je box-3-grondslag
20 Oktober 2020
Einde uitstel publicatieplicht anbi-gegevens 2019 nadert
20 Oktober 2020
Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW 3.0)
20 Oktober 2020
Sneller schulden saneren bij rendabel bedrijf
19 Oktober 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Coronavirus: update steunmaatregelen (14 april 2020)

Coronavirus: update steunmaatregelen (14 april 2020)

De belangrijkste steunmaatregelen van de overheid met betrekking tot de coronacrisis zijn inmiddels opengesteld. Maar ook de eerste wijzigingen zijn inmiddels al weer doorgevoerd. Kortom, tijd om je weer bij te ‘praten’ in onze nieuwsbrief coronavirus (update 14 april 2020). Hieronder hebben we een aantal maatregelen uitgelicht. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met ONS.

Uitgelicht door ONS:

1. Update van de NOW-regeling
De eerste aanvragen zijn ingediend en de eerste voorschotten worden al uitbetaald. Maar er zijn ook vragen over de toepassing van de regeling en inmiddels is de regeling ook al weer op diverse punten gewijzigd (zie pagina 3). Wil je dat wij de aanvraag verzorgen? Neem dan contact op met ONS.

2. Update TOGS-regeling (het Noodloket)
De lijst met ondernemers is opnieuw uitgebreid. Zo komen nu ook o.a. kleine MKB-winkeliers in de food, de dienstverlening zoals taxibedrijven en praktijken voor tandartsen en toeleveranciers van eet- en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen voor de eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 in aanmerking. Ook een aantal ondernemers met een bedrijf aan huis komt nu in aanmerking. Zie pagina 3.

3. Continuïteitsbijdrage voor zorgaanbieders
Ben je als zorgaanbieder niet direct betrokken bij de zorg voor coronapatiënten, maar lijdt je wel omzetverlies door de coronacrisis? Dan kun je vanaf 1 mei 2020 ook een continuïteitsbijdrage krijgen van je zorgverzekeraar. Dit geldt voor o.a. laboratoria, mondzorg, fysio-, oefen- en ergotherapeuten, kraamzorg en wijkverpleging. Zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgaanbieders kunnen van de ondersteuning gebruikmaken. Voor meer info zie pagina 4.

4. Kun je de btw terugvragen bij annuleringen?
Heb je met annuleringen te maken vanwege de beperkende maatregelen in het sociaal verkeer, denk aan sport- en andere evenementen? En heb je in dat geval de btw over de ticketverkoop al afgedragen? Dan heb je een aantal opties. Zie pagina 6.

5. Breng duidelijk je liquiditeitsbehoefte in beeld
De impact van de coronacrisis is moeilijk in te schatten. Toch is het belangrijk en noodzakelijk om een realistische inschatting te maken van de liquiditeitsbehoefte. Zet voor de komende 6 tot 9 maanden de verwachte inkomsten en uitgaven op een rij. Doe dit vanuit meerdere scenario’s, waarbij je rekening houdt met de beschikbare steunmaatregelen. Wij kunnen je hierbij helpen. Zie pagina 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *