Delen

Meer nieuws

Bewaar bewijsstukken van verbouwing woning
23 mei 2023
Subsidie voor emissieloze bouw
23 mei 2023
Benut de studenten- en scholierenregeling
23 mei 2023
Subsidieregeling voor digitalisering kleine mkb-ondernemers opnieuw opengesteld
23 mei 2023


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Benut de studenten- en scholierenregeling

Benut de studenten- en scholierenregeling

Maak je deze zomer gebruik van vakantiekrachten? Bijvoorbeeld omdat je vaste personeel met vakantie gaat of omdat je juist in de zomer een seizoenpiek hebt en extra personeel moet inzetten om het werk gedaan te krijgen? Benut dan de fiscaal aantrekkelijke studenten- en scholierenregeling. 

Je mag deze regeling toepassen als je hiertoe een schriftelijk, gedagtekend en ondertekend verzoek van de student hebt, dat je bewaart in je loonadministratie. Je mag dan de kwartaaltabel toepassen, ook al is het werkelijke loontijdvak anders. In deze tabel is meer loonheffingskorting verwerkt dan in andere tijdvaktabellen, waardoor de student meer nettoloon overhoudt.

Het loon van drie maanden wordt bij elkaar opgeteld en de loonbelasting/premies volksverzekeringen (loonheffing) worden per kwartaal berekend. Ook voor de premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) pas je het kwartaaltijdvak en de kwartaaltabel toe.

Tip: Een voordeel voor de student is dat hij of zij niet hoeft te wachten tot het volgende kalenderjaar om de te veel betaalde loonbelasting via de IB-aangifte terug te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *