Delen

Meer nieuws

Tijd dringt voor aanvraag Brexit tegemoetkoming voor gemaakte kosten
21 maart 2023
Doe tijdig suppletieaangifte en voorkom belastingrente
21 maart 2023
TEK-aanvraagloket open op 21 maart 2023
20 maart 2023
Loket open SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb
07 maart 2023


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Belastingrente vennootschapsbelasting toch niet verhoogd

Belastingrente vennootschapsbelasting toch niet verhoogd

Op 1 maart 2023 is de belastingrente voor de vennootschapsbelasting (en bronbelasting) toch niet verhoogd van 8% naar 10,5%. De belastingrente blijft voorlopig nog 8%. Dit wordt in een besluit vastgelegd.

Totdat dit besluit er is, wordt er wel onderscheid gemaakt tussen vennootschappen die recht hebben op een vergoeding van belastingrente en vennootschappen die belastingrente moeten betalen. Heeft jouw bv recht op vergoeding van belastingrente? Dan geldt het percentage van 10,5%.

Moet jouw vennootschap belastingrente betalen, dan is het percentage 8%. In het voorjaar wordt de belastingrente opnieuw beoordeeld.

Tip: Moet jouw bv over 2022 vennootschapsbelasting betalen? Zorg er dan voor dat je vóór 1 mei 2023 een verzoek indient om uitreiking van een voorlopige aanslag of een herziening van een al opgelegde aanslag. Zo voorkom je dat jouw bv achteraf veel belastingrente moet betalen. Is het verzoek binnen vier maanden na afloop van het belastingjaar ingediend en komt de (aanvullende) voorlopige aanslag overeen met het bedrag waar jij (of jouw adviseur) om heeft verzocht? Dan hoeft je bv geen belastingrente te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *