Delen

Meer nieuws

Vraag vóór 1 november aanslag aan en verlaag je box-3-grondslag
20 Oktober 2020
Einde uitstel publicatieplicht anbi-gegevens 2019 nadert
20 Oktober 2020
Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW 3.0)
20 Oktober 2020
Sneller schulden saneren bij rendabel bedrijf
19 Oktober 2020


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Belastingdienst roept op tot tijdig aanvragen artikel 23-vergunning

Belastingdienst roept op tot tijdig aanvragen artikel 23-vergunning

Ben je MKB-ondernemer en importeer je goederen uit het Verenigd Koninkrijk (VK)? Je doet er dan verstandig aan om een zogenoemde artikel 23-vergunning aan te vragen.

Als je dat vóór 15 oktober 2020 doet, ontvang je de vergunning volgens de Belastingdienst voor het eind van het jaar. Dan loopt namelijk de overgangsregeling af die de EU heeft getroffen met het VK in verband met de Brexit. Hierin is geregeld dat bestaande fiscale regels blijven gelden tot het eind van het jaar. Je hebt hierover  waarschijnlijk een brief ontvangen van de Belastingdienst met een bijgevoegd aanvraagformulier.

De artikel 23-vergunning kun je gebruiken bij de import uit een niet-EU-land. De btw op de geïmporteerde goederen hoef je dan niet bij de inklaring aan de douane te betalen, maar geef je aan in je btw-aangifte. In dezelfde aangifte kun je de btw als voorbelasting in aftrek brengen, mits je de goederen voor btw-belaste prestaties gebruikt.

Tip: Kijk ook eens bij het Brexitloket. Daar staat onder meer een Brexitscan, waarmee je kunt nagaan welke gevolgen de Brexit heeft voor jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *