Meer blogs


Naar archief >

Delen

U bevindt zich hier: Trending > Blog > Bedrijfsovername of fusie? Check het pensioen!

Bedrijfsovername of fusie? Check het pensioen!

Wil je een bedrijf overnemen of fuseren? Dan is het gebruikelijk om de financiële situatie en de langlopende verplichtingen van het bedrijf te onderzoeken via een zogenoemde “due diligence”. Dit geeft onder andere inzicht in de langlopende verplichtingen van het bedrijf en laat zien of er geen addertjes onder het gras zitten. Vergeet hierbij ook het pensioen niet mee te nemen. Dit kan namelijk vergaande gevolgen hebben voor je onderneming. 

Controleer het bedrijfstakpensioenfonds

Neem je een bedrijf over? Dan neem je als nieuwe eigenaar ook alle rechten en verplichtingen over. Valt het overgenomen bedrijf onder een bedrijfstakpensioenfonds? Dan ben je dus verplicht om eventuele achterstallige pensioenpremies te betalen. In 2016 heeft De Hoge Raad beslist dat een koper alsnog € 2 miljoen moest betalen voor achterstallige pensioenpremies aan het bedrijfstakpensioenfonds. Ook al was dit 3 jaar nadat de koper de activa van de verkoper heeft overgenomen. In het hiervoor genoemde geval is de koper achteraf failliet verklaard.

Dus, let op! Neem je een bedrijf over? Kijk dan ook goed naar het pensioen. Je kunt als bestuurder zelfs hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld met je privévermogen! Zoek dus uit of het nieuwe bedrijf onder een bedrijfstakpensioen valt en of de premies zijn afgedragen. Indien het pensioen is ondergebracht bij een verzekeraar kan dit eveneens aan de orde zijn. Zorg dus dat je weet waar je aan begint!

Wijziging in bedrijfsactiviteiten

Ook kan er door een fusie of overname een verschuiving in de bedrijfsactiviteiten ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je bedrijf alleen producten verkoopt, maar nu een nieuwe onderneming wil kopen die de producten ook echt maakt. Door de samenvoeging kun je ineens onder een bedrijfstakpensioenfonds vallen en ben je dus verplicht om de bijbehorende premies af te dragen. De grens voor een bedrijfstakpensioenfonds is per fonds verschillend. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer meer dan 50% van de omzet of 50% van de loonsom uit bepaalde bedrijfsactiviteiten bestaan.

Onderzoek het pensioen

Verdiep je dus ook in het pensioen voordat je een bedrijf koopt of fuseert. Dit hoeft in eerste instantie geen ingewikkelde studie te zijn. Er zijn een aantal punten die je eenvoudig kunt controleren:

  • Hoe is het pensioen geregeld bij het bedrijf dat je overneemt? Vraag naar de pensioenbrief. Soms is er een pensioenregeling bij een verzekeraar, maar als je naar de werkelijke activiteiten kijkt, valt het bedrijf eigenlijk onder een bedrijfstakpensioenfonds.
  • Is er sprake van een bedrijfstakpensioenfonds? Controleer dan of de premies zijn afgedragen. Informeer of er achterstallige premies zijn en/of er personeelsleden niet zijn aangemeld.

Wijzigen de totale bedrijfsactiviteiten door de fusie/overname? Ga dan na of je hierdoor onder een bedrijfstakpensioenfonds valt. Kom je er niet uit? Schakel dan een pensioenadviseur in.

Kortom, check het pensioen voordat je een overname gaat doen!

Over de auteur:
Robbert Kolkman is pensioenadviseur bij ONS en helpt je graag bij alle vragen die spelen. Of je nu op het punt staat om een pensioenregeling te treffen of pensioenen wilt herijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *