Delen

Meer nieuws

Maak tijdig gebruik van de Vaste Lasten Evenementenbranche
04 mei 2021
Attendeer werknemers tijdig op vervallen wettelijke vakantiedagen
04 mei 2021
Update verruimde TVL-regeling Q1
26 april 2021
Vanaf 1 juli a.s. bestuurder stichting of vereniging persoonlijk aansprakelijk!
26 april 2021


Meer nieuwsartikelen >
U bevindt zich hier: Trending > Nieuws > Attendeer werknemers tijdig op vervallen wettelijke vakantiedagen

Attendeer werknemers tijdig op vervallen wettelijke vakantiedagen

Wettelijke vakantiedagen over een kalenderjaar vervallen, als deze niet binnen de eerste 6 maanden van het daarop volgende jaar zijn opgenomen. Zo vervallen de wettelijke vakantiedagen over het jaar 2020, als je werknemers die dagen niet opnemen vóór 1 juli 2021. Eind 2018 heeft de Europese rechter echter beslist dat de wettelijke vakantiedagen níet vervallen als je je werknemers niet duidelijk en tijdig hebt geïnformeerd over de vervaltermijn van hun vakantiedagen.

Je moet je werknemers stimuleren en ook in staat stellen om de wettelijke vakantiedagen op te nemen. Doe je dit niet (goed), dan behouden je werknemers de wettelijke vakantiedagen en kunnen zij later bij uitdiensttreding om uitbetaling van die dagen verzoeken.

Tip: Zijn er op dit moment nog vakantiedagen van het kalenderjaar 2020 door werknemers niet opgenomen? Informeer dan deze werknemers over de datum waarop die dagen vervallen én stel hen in staat om die dagen vóór 1 juli 2021 op te nemen. Zonder vervulling van deze voorwaarde kan er dus nog steeds een stuwmeer aan niet opgenomen vakantiedagen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *