Meer blogs


Naar archief >

Delen

U bevindt zich hier: Trending > Blog > 4 voordelen van een digitale administratie

4 voordelen van een digitale administratie

Het bijhouden van de financiële administratie is voor velen geen prettige bezigheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om je administratie te digitaliseren, zodat je administratie steeds minder tijd kost. Handig, want steeds meer facturen zijn digitaal en de Belastingdienst verplicht je min of meer tot het gebruik van een ‘digitale ordner’. In deze blog benoemen we de voordelen van een digitale administratie.

1) Printen is niet meer nodig: je bespaart papier en inkt
Ongetwijfeld ontvang je een groot deel van je facturen al digitaal. Deze digitale facturen hoef je niet te printen, maar stuur je vanuit je mailbox naar ONS of je boekingssysteem. Zo bespaar je papier en inkt.

2) Je kunt je facturen overal 24/7 verwerken
Wist je bijvoorbeeld dat je met je mobiel of tablet een foto kunt maken van je factuur, zodat de factuur automatisch naar je administratie wordt verstuurd? Ook kun je jouw facturen eenvoudig doormailen aan ONS of het boekingssysteem. Via een digitale ordner kun je alles eenvoudig online terug vinden. In het online archief staan documenten tien jaar veilig. Ze zijn altijd en overal beschikbaar.

3) Je voldoet aan de bewaarplicht van de Belastingdienst
Facturen bewaar je in de vorm waarin je ze verstuurt of ontvangt. Digitale facturen druk je dus niet af, maar sla je digitaal op, aldus de Belastingdienst. Een archief fysiek én digitaal bijhouden is niet handig en onnodig complex. Daarom is de meest praktische oplossing om de volledige administratie te digitaliseren. Facturen en bonnetjes op papier mag je namelijk wel digitaal bewaren, bij een juiste digitale kopie van het origineel (en als de factuur of bon via de zakelijke bankrekening is betaald).

4) Administratie volledig up-to-date
Wanneer je ook een koppeling legt met je bankrekening en facturatie, heb je altijd een actueel inzicht in je financiële administratie. Via een bankkoppeling worden de bankmutaties automatisch bijgewerkt en zijn je debiteuren en crediteuren actueel. Is je facturatie ook gekoppeld? Dan zijn ook je opbrengsten altijd actueel. Dat biedt ruimte voor ontwikkeling en groei!

Slim ondernemen met ONS
Mail je jouw facturen aan ONS? Dan verwerkt en controleert ONS jouw facturen. Lever je je facturen regelmatig aan? Dan heb je via Mijn[Kantoor] van Exact de mogelijkheid om je actuele financiële situatie te bekijken in een dashboard. Hier zie je wat je hebt verdiend en hoe je omzet zich ontwikkelt. Informeer naar de abonnementen. Ook zijn er verschillende koppelingen mogelijk met ONS boekhoudsysteem Exact.

Meer weten?
Wil je je boekhouding optimaliseren? Neem dan contact met ONS op. Wij denken graag met je mee.

Over de auteur: Erik Messing ondersteunt ondernemers bij het optimaliseren van hun financiële administraties. Wil je meer weten of een demo? Bel dan met Erik Messing via 0481 – 37 11 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *